Toyota RAV4 2008 Recension #6

2021-05-21
35
6
Toyota RAV4 Recension

Specifikationer:

  • Toyota RAV4 2008
  • Fordonsår: 2008
  • SUV
  • 3:e generationen
  • Bensinmotor, 2 l., 152 hästkrafter
  • Fyrhjulsdrift
  • Automatisk
  • Ratt Vänster

Konsumentrapport

Jag skrev en sådan recension, försvann någonstans ... jag ska fatta mig kort, utan text. Jag tog inget foto, och jag ser inte poängen med dem. Det är juni 2021, jag har ägt den sedan september 2017. Stads- och motorvägsdrift. Jag bär inga stora laster eller släpvagnar.

Motorn och växellådan är enkla och pålitliga, det finns inga frågor till dem. Under 48 tusen km av min löpning rörde jag dem inte (jag bytte med jämna mellanrum oljetryckssensorn, olja strömmade från den och det verkade som att huvudpackningen läckte). 2.0 räcker för snabb körning i staden, inte för motorväg. Det finns ingen normal omkörning utan återställning till 3:e växeln (det finns 4 växlar totalt). Tja, om det finns 3 passagerare till i uppförsbacke, så är mer än 100 km h nästan orealistiskt för honom. Ej lastad på en platt väg 3 tusen rpm varv vid 125 km/h. Hög markfrigång och kort front. och ass. rundade överhäng hjälper mycket, förlåter misstag många gånger. Fyrhjulsdrift tillsammans med dubbdäck – och på vintern som på asfalt när man startar från stillastående.

Jag reparerade styrstången, eftersom jag köpte en bil installerade de en reparationssats, som knarrar när den värms upp, men detta är inte kritiskt. Om du måste välja mellan reparation och byte – reparera definitivt! Jag bytte även de bakre drivtätningarna när jag köpte en bil. Jag hade inga problem med kopplingen, med cordan också. Årlig reparation av hodovka - någon form av gummiband och tysta block. Att byta ut de främre fjäderbenen var 38 tusen kilometer av min löpning. Snart är det dags för bromsskivor.

Bränsleförbrukning. Jag anser att det är viktigt att ange hur jag mätte: tanken är 55l, bensinstationen är alltid i närheten, hur lampan tänds (balansen är 10l) - jag fyller den med 45l och återställer vägmätaren. Som ett resultat, på sommaren i staden cirka 13l / 100. Vinterkonsumtion är en komplex fråga. När bilen bodde på gatan (upp till minus 20-25 grader) värmde jag upp den med autostart 1-2 gånger per natt och innan avfärd. Förbrukningen var 20l/100! När jag installerade pannan och köpte en parkeringsplats (vid minus 20 där minus 10-12) blev förbrukningen 14-15l / 100 i stan. Jag hade inte en chans att ändra förbrukningen på motorvägen - ca 9-10l / 100. Om något, jag tror inte på datorkortet. Som du kan se är förbrukningen generellt hög för 2,0 - bilen är gammal, elektroniken är enkel. Därför tänkte jag på gas ... och ändrade mig, med min körsträcka på 16 tusen / år kommer gasen att betala sig om 3 år.

Salong: trä och relativt explosiv. Det finns ingen ljudisolering (det känns som om jag inte öppnade interiören). Passagerare bak över 165 cm är trånga (jag är 170 cm, det är väldigt svårt för en person som är 170 cm lång att sitta bakom mig). Tack vare reservhjulet på den 5:e dörren finns det tillräckligt med utrymme i bagageutrymmet.

Kaross: bra lack och starkt glas. Jag rekommenderar en flugsmällare på suffletten - utan den har jag hela framkanten av suffletten i spån. Strålkastarna är svaga.

På grund av den stora förekomsten av problem med val av reservdelar och reparationer finns det inga. Mekaniker älskar gamla Toyotas. Det finns heller inga likviditetsproblem, sälj för samma pengar som du köpt, utan att räkna kostnader och inflation.

Konsumtion

körde 1107km på 115l - förbrukning 10,4 (640km motorväg, resten är staden), sommaren är 18-26 graders värme.

Yta (brum) med en hastighet av 50-60 km/h

Jag har ägt en bil sedan 2017 - sedan dess, i 50-60 km/h, när jag trycker på gaspedalen, hör jag ett ylande mullrande, som försvinner närmare 60 km/h. Du tar bort gasen - det är inget mullrande. Jag körde med detta brum i nästan 50 tusen km, och ingenting ... innan dess letade jag efter en anledning på Internet: till slut bestämde jag mig för att alla inte behövde bada så (dessa är definitivt inte nav, kardan och bakväxellåda med koppling - folk kollade, men jag vill inte klättra in i automatväxellådan och razdatka för sakens skull). Vem har också detta ljud?

Såld

Jag skulle inte sälja den, men inflationen växte snabbt, jag ville ha en fräsch bil och sålde den i december 2021. För priset är det ok. Men bilen var i utmärkt skick.


År av bilköp: 2017

Miltal: 89 mi. (143 000 km.)

Bränsleförbrukning på motorvägen:

  • 26 miles per gallon (USA)
  • 31 miles per gallon (Storbritannien)
  • 9,5 l/100 km

Bränsleförbrukning i staden:

  • 18 miles per gallon (USA)
  • 22 miles per gallon (Storbritannien)
  • 13,5 l/100 km

Kategori: Toyota RAV4 2008 Recensioner

Författare: Dorbb

Visningar: 111

35
6

Kommentarer

6
Lägg till en kommentar
S
Sergey-petrov 2022-05-02 (12:30)

Goddag allihop. Som en arbetshäst är denna RAV bra. Den har tillräckligt med minus, en trång interiör, inte en särskilt bekväm passform för föraren, inte idealisk när det gäller tillförlitlighet (nu som en servicebil är körsträckan 230 000 km, okej, de kör där utan att spara, men ratten är 120 000 km, kamremsspänningsrullen, pumpen är 90 000 km - jag är förvånad). Även om jag aldrig kom upp på vägen fungerar motorn fint, lekfullheten (om tillämpligt för RAV 4) finns. Du kan redan se dess arkaism. Men i strömmen av nyheter, grant, chreev - hjärtligt.

S
Sergey-petrov 2022-05-02 (12:30)

Bakdörren, bagageutrymmet på alla Rav 2008 sjunger sånger, smörj, tejp på gångjärnen hjälper men tillfälligt. Plus ackompanjemang från bålen, allt som ligger där. Så för att kalla den här enheten tyst, det fungerar inte mycket.

K
Kr-ut 2021-07-04 (12:30)

Den mest förnuftiga recensionen av allt om alla bilar.

A
Archi 2021-05-31 (12:30)

Ägde Rav-4 i mer än 6 år, en underbar bil! Jag håller med om allt i recensionen, förutom explosiviteten i kabinen, i 6 år var det två syrsor och sedan på vintern, inga fler främmande ljud, plasten är hård men inte den sämsta i konsistensen .... 2,0 liter var alltid lagom och överallt, om du går med huvudet, med konsumtion plus minus hur det blev för dig, det blev ett konsumtionsrekord på 7,2, men jag körde inte mer än 90-100, äter mycket runt stan !! ! Crostreck, jag trodde att jag flög på ett sädesfält)))

D
Dorbb 2021-05-31 (12:30)

kanske var min salong ordnad (det var lite i rumpan) och ljudet kom inte tillbaka till sin plats, så det skramlar

1
12378 2021-05-21 (12:30)

En arbetskollega har samma som gnisslar av förtjusning.

Lägg till en kommentar