Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2

2022-02-16
22
99
Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 1

technické údaje:

  • Toyota RAV4 2020
  • Rok vozidla: 2020
  • SUV
  • 5. generácia
  • Benzínový motor, 2 l., 149 koní
  • Pohon všetkých štyroch kolies
  • CVT
  • Volant Vľavo
  • Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 1

Rozbaliť

kolaps

Správa pre spotrebiteľov

Ako sa tu zvykne písať, tu som zrelý na recenziu na moje auto, hoci som ju predtým len čítal. Okrem altruizmu k tomu prispela aj infekcia koronavírusom - byť doma v izolácii (aj od rodiny) je viac času, aj s prihliadnutím na prácu na diaľku... Všetky ďalšie úvahy sú mojím hodnotiacim názorom, ktorý nie je tvrdiť, že je to konečná pravda.

V súlade s miestnou tradíciou teda začnime s „výberom“ a krátkou odbočkou k predtým dostupným autám. Pred RAV4-2020 vlastnila Mazda CX-5 (prerobený v roku 2016, 2,5-litrový motor, maximálna rýchlosť), predtým - Mazda CX-5 (2012, 2,0-litrový motor, maximálna rýchlosť) - porovnám s nimi, pretože spolužiakov. Ešte skôr - Škoda Superb (rok 2010, 6 mesiacov vlastníctva, naozaj neokúsila), Hyundai i30 (zmiešané pocity) a pravotočivá Toyota Coralla Luxel s motorom 1,8 litra. (Moje najbezporuchove auto, 3 roky a viac ako 40 000 najazdenych km, len bezna udrzba, hodovku som ani neopravoval).

O výbere: neexistoval žiadny objektívny dôvod na zmenu Mazdy CX-5, auto bolo vo výbornom stave z hľadiska hospodárnosti a dynamiky a neboli žiadne sťažnosti na iné kvality (takmer, to sa ukáže neskôr v porovnaní ), ale celková držba CX-5 bola vo veku 5 rokov dva typy - jednoducho som chcel niečo nové a hotovo.

Zvažoval som ojazdenú Toyotu Highlander (nepáčil sa mi pocit ťažkého veľkého auta, hoci dynamika je v norme, aj vysoká spotreba a hlúpe multimédiá), Hyundai Tucson (nepáčil sa mi dorestyle ani s 2,4-kou litrový motor, teda interiér auta a drsná jazda ) a skoro som sa rozhodol zastaviť v Hyundai Santa Fe (hoci sa mi nepáčila dynamika 2,4 litra benzínu, naftu som kvôli odporúčaniam a predsudkom nezvažoval ), ale vypočul som si priateľa - fanúšika Toyoty - a išiel som na testovaciu jazdu nového RAV4-2020, po ktorej som v ten istý deň opäť jazdil na Santa Fe - a na ceste späť som sa vrátil do Toyoty a objednal auto, na ktoré teraz píšem recenziu. Tu je taký nákup, dá sa povedať o emóciách ... Zároveň by som mal poznamenať, že predchádzajúca generácia RAV4 sa mi vôbec nepáčila - ani zvonku, ani zvnútra.

Na testovacej jazde RAV4-2020 som najskôr prešiel niekoľkokilometrový „dlhý okruh“ (vrátane trate) na motore 2,0 s CVT - konkrétne na porovnanie s mojou Mazdou CX-5 s 2,5-litrovým motorom. (192 koní). A až potom som jazdil už skrátený okruh na RAV4 s 2,5 litrovým motorom. s klasickým strojom. Dojmy: motor 2.0 stačí na väčšinu situácií, v meste aj na diaľnici (vzhľadom na to, že jazdím po diaľnici rýchlosťou 100-110 km/h a pri predbiehaní viem zrýchliť na 130-140 km / h, nie viac). Zároveň RAV4 s 2,5-litrovým motorom. stroj je čudne naladený - zdalo sa, že niekto chytí zadnú časť auta a podrží ho, akonáhle znížite tlak na plynový pedál (možno sa okamžite pokúsi zaradiť rýchlosť alebo HZ, čo je dôvod) - vo všeobecnosti , po CX-5 s motorom 2,5 l. Toyota s rovnakým motorom „nejazdila“, čo zaň preplatilo 400 tisíc rubľov. oproti verzii s 2,0 litrom a CVT nezmyselne.

Po 3 týždňoch čakania (bolo šťastie, že sa všetko stalo pred karanténou) prišlo auto 2020. v maximálnej konfigurácii na tú dobu pre 2,0-litrový motor. Momentálne najazdených 7400 km. a 9 mesiacov, takže všeobecné dojmy sú už vytvorené.

Čo sa týka dynamiky: stále si myslím, že do mesta aj na diaľnicu je to dosť (najmä vzhľadom na blížiace sa pokuty a kamery v každej diere v roku 2021), ale hukot variátora je určite nepríjemný. Rovnaký motor na Hyundai Tucson s klasickým automatom pôsobí oveľa príjemnejšie, hoci časovanie je úplne rovnaké. Inak (okrem hučania) rozdiely medzi variátorom a automatom pre mňa, ktorý som jazdil len na “automat”, nevidno - pri prechode z manuálnej prevodovky na remeň variátora nepozorujem žiadne kopance. , a to aj pri aktívnej akcelerácii z pokoja. V pohybe variátor naberá rýchlosť tiež normálne, pri predbiehaní na diaľnici nie sú žiadne sťažnosti. Variátor je zároveň určite hospodárnejší ako automat - predchádzajúce autá spotrebovali viac benzínu (kontrolami, nie palubným počítačom).

Spotreba: na diaľnici vo vyššie uvedenom režime - 6,5-7,0 litrov. v závislosti od zaťaženia auta a poveternostných podmienok. V meste - od 9,5 litra. bez zátky do 12,0 l. s nevoľnosťou. Celková priemerná spotreba na 7 400 km na kontrolách je 708 litrov benzínu 95. z toho po diaľnici som najazdil cca 2 400 km. Vplyv mala zrejme karanténa a leto, počas ktorého boli cesty voľné.

Hodovka: výborný komfort (oveľa pohodlnejší ako CX-5, aj preštylizovaný) a normálna ovládateľnosť, žiadne náklony v zákrutách. Samozrejme, toto nie je šoférske auto, ale zo všetkých áut, ktoré som mal, sa mi nová RAV4 páči najviac. Dokonca aj na pochybných cestách je veľmi ťažké získať poruchu odpruženia.

Ergonómia a všeobecné dojmy: tí, ktorí považujú Toyoty za chamtivé, znamenajú, že ľudia na to majú všetky dôvody. Áno, existuje vyhrievaný volant, ale je len v oblasti „nerd“ uchopenia vpravo a vľavo. Bude zima zdola aj zhora, kým sa neohreje od vzduchu v kabíne alebo od vašich umŕtvených rúk. V kabíne je krásne modré podsvietenie (oblasti nôh, nad príručnou schránkou a v strede, kde je bezdrôtové nabíjanie), ale z tlačidiel na dverách vodiča svieti iba tlačidlo okna vodiča. Dobré LED svetlo (bez šošovky, teda horšie ako na rovnakom Tucsone za menej peňazí, ale lepšie ako bolo v restylingovom balíku CX-5 aj s šošovkami), ale páchnuce žlté halogénové hmlovky, ktoré sú tupé na zapnutie, ako kolektív farma vyzerá zboku -kolektívna farma na pozadí krištáľovo bielych svetiel. Existuje elektrický kufor, ale je strašne pomalý, bolo by lepšie, keby nebol (zdá sa, že každý môže písať a rozprávať). Znesiteľný rádiomagnetofón (zvuk je tiež kartónový, ako v CX-5, ale zdá sa, že je o niečo čistejší a ekvalizér je vhodnejší), ale strašidelné nepohodlné malé ovládacie tlačidlá - ako tlačidlá klimatizácie vo všeobecnosti (okrem pre gombíky, nie sú na ne žiadne sťažnosti). Je tu navigačné tlačidlo, ale samotná navigácia v aute za 2,2+ miliónov rubľov. nie, dokonca ani za príplatok (teraz sa zdá, že sa objavil v PrestigeSafety so zbytočnými asistentmi na spustenie systému).

Malá odbočka k zvuku - na YouTube som videl zástupcu Toyoty u Pavla Blyudenova, ktorý povedal, že v Rusku neexistuje RAV4 s akustikou JBL kvôli tomu, že sa nehodí s GLONASS ERA. Úžasný fakt - zbytočné nezmysly narúšajú inštaláciu normálneho zvuku v jednom z najpopulárnejších áut ...

Na vyhrievanie sedadiel nie sú žiadne sťažnosti - hreje dobre, predné aj zadné sedadlá. Zároveň archaické mechanické tlačidlá predného vyhrievania (dve polohy - hore a dole) umožňujú nechať vyhrievanie násilne zapnuté, t.j. pri automatickom štarte sú už predné sedadlá vyhrievané. Fyzické je aj tlačidlo vyhrievania volantu, môžete ho aj nechať zapnuté. Či vyhrievanie zadných sedadiel stále funguje - neviem, nekontroloval som to.

Poteší aj celkové vykurovanie kabíny. Obe CX-5, s ktorými som mal úprimné problémy so zahrievaním - pri automatickom nastavení klimatizácie nezačali fúkať, kým dlho nejazdíte vysokými rýchlosťami (a nestarajte sa o teplý motor), museli ste manuálne zvýšiť prietok vzduchu a stále sa zle zahrial (kabínový filter sa často menil, o to nejde). Teraz v RAV4 sa konečne cítim pohodlne v chladnom období.

Môžem poznamenať aj celkom pohodlné sedadlá - v CX-5 boli nepohodlné (hlavne v dorestyle boli ploché ako palacinka, na dlhej ceste ma všetko bolelo). Samozrejme, sedadlá sú v Highlanderi ešte lepšie, ale to je úplne iná trieda.

Ešte pred kúpou som od Avtorevisorra počul geniálnu frázu - RAV4 pre tých, ktorí sa o autá nestarajú, teda pre tých, ktorí nie sú ich fanúšikmi a potrebujú len spoľahlivý prostriedok na pohyb vo vesmíre. Pravdepodobne je to pravda (hoci rovnaký dizajn novej RAV4 sa stal oveľa zaujímavejším a agresívnejším). Celkovo si myslím, že RAV4 je rozumná voľba vzhľadom na jeho likviditu, zostatkovú hodnotu, hospodárnosť a celkovo dobré vlastnosti ako auto, napriek menším chybám. Ak by som si mal teraz znova vybrať, urobil by som to znova. Čo sa týka spoľahlivosti, zatiaľ nie je jasné, ako sa bude správať nový motor (z 170+ koní na 149,6 koní) a nová prevodovka (variátor s 1. mechanickým prevodom), preto som u 0TO vystavil predĺženú záruku až na 5 rokov. Svoju recenziu aktualizujem neskôr, ak ju budem potrebovať.

P.S. Určite šikovná vecička – vyhrievané čelné sklo. Na vyhrievaciu mriežku v skle si zároveň rýchlo zvyknete a už jej nevenujete pozornosť.

P.P.S. Zimné pneumatiky namontoval Michelin X-ICE north 4 na odporúčanie dobrého priateľa - rozhodne vynikajúce pneumatiky s hrotmi, menej hlučné ako Nokia Hakkapelliitta 8 a nie sú žiadne sťažnosti na priľnavosť. Kto rozmýšľa, ktorý si zobrať - odporúčam, ak je to za tie peniaze prijateľné.

Zimná mestská prevádzka

Malý dodatok nadväzujúci na výsledky zimnej mestskej prevádzky. Pre „korunovaný“ november 2020 bol počet najazdených kilometrov iba 300 km., Spotreba benzínu AI-95 bola 12,33 litra. na 100 km. (značka "Reaktiv" TopLine, šekom, bez zahrievania na autorun). Za december 2020 je najazdených 650 km, spotreba 15,85 litra. na 100 km. - aj na kontrolách, rovnaké palivo, zahrievanie pred cestami na 5-7 minút. Teda v zime na Silvestra je to na cestách preplnené, bez výjazdov po diaľnici, spotreba dosť veľká na 2-litrové auto, od variátora nečakajte zázraky šetrenia.

Pri jazde v -32 po diaľnici na 600 km. spotreba v priemere 8,5 litra. na 100 km. - očividne sa mazacie kvapaliny stávajú viskóznejšími, zdá sa, že je pre auto ťažké ísť aj v jemných režimoch pri rýchlosti 100 - 110 km / h. Na tej istej ceste boli odhalené vlastnosti zimnej klímy: fúka studený vzduch v hornej zóne (hlava) (kompresor klimatizácie a čelné sklo boli vypnuté). Tým pádom sklo neutiahne, no hlava nie je veľmi pohodlná. Riešením je tenká jesenná čiapka, alebo manuálne zmeniť režim prúdenia vzduchu, no, alebo zabodovať a nechať si hlavu v pohode =) V menších mrazoch taký problém nie je, v aute je pohodlne. Ale nie je to horúce - v Hyundai Tucson manželky je kúrenie oveľa aktívnejšie, horúci vzduch fúka z vetracích otvorov, zatiaľ čo v RAV4 je teplo, nie viac.

Na nevyčistených mestských cestách (ihneď po snežení) sa s ním pohodlne jazdí, auto nehádže zo strany na stranu, neplazí sa, s istotou vchádza do zákrut rozumnými rýchlosťami. Dokonca ma znervózňuje, keď iní jazdia zle a sú hlúpi =) Spravodlivo stojí za to povedať, že predchádzajúca CX-5 sa nesprávala o nič horšie, rozdiel bol len v kvalite zimných pneumatík (Nordman 5 bol na CX-5 , pokial si pamatam, za studena sa stal dubovym, zrejme ta gumova zmes nie je moc dobra na tejto gume), ale aj stvorkolka sa dobre ukazala aj bez dvoch spojok na zadnej naprave.

Samostatne by som chcel poznamenať zahrievanie celého čelného skla - úžasná vec pri snežení pri -15: fotografia zobrazuje hranicu vykurovacích špirál, za nimi je všetko v ľadových škvrnách a samotné sklo je ideálne čistené kefami. Musíte len pamätať na to, že po príchode na miesto je potrebné vyčistiť stierače od ľadu, aby po vypnutí kúrenia nezamrzli. Tlačidlo vyhrievania je bez aretácie (na rozdiel od vyhrievania volantu), to znamená, že nebude fungovať ponechať vyhrievanie skla zapnuté z automatického spustenia.

Vyhrievanie zadných sedadiel – tiež sa nedá ponechať zapnuté pri automatickom štarte, musíte ho zakaždým znova zapnúť.

Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 2

DO-10 000

Koncom januára 2021 prešiel TO-10000 - o niečo skôr, pretože od nákupu už uplynul rok. Samotná MOT stála ~ 12 300 rubľov. so 7% zľavou od úradníka. Zmysel tohto dodatku je v tom, že v zime oproti Tucsonu upozornila manželka na nesprávny sklon svetlometov (viď foto). V RAV4 nie je ovládanie dosahu svetlometov, takže nebudete môcť sami niečo zmeniť. Skontrolovali to, potvrdili problém a opravili ho. Nevyžaduje sa žiadny ďalší poplatok. Výsledok úpravy je na druhej fotke.

Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 3
Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 4

O cene CASCO

Pri pohľade na komentáre som videl diskusiu o nákladoch na CASCO, tak som sa rozhodol podeliť o svoje skúsenosti.

Pri kúpe vydal CASCO na 1. rok prevádzky - poistné predstavovalo približne 70 000 rubľov. s poistnou sumou v kúpnej cene spoluúčasť 30 000 z druhej poistnej udalosti. Na druhý rok som uzavrel podobnú poistku, poistné krytie sa mierne znížilo, ale cena poistky sa znížila na ~ 64 000 rubľov.

Pre jednotriedny Hyundai Tucson stála manželka CASCO v tej istej poisťovni za rovnakých podmienok ~ 44 000 rubľov. Preto áno, CASCO pre Toyotu je drahšie, kto uvažuje o kúpe takéhoto auta - to treba brať do úvahy pri výpočtoch.

DO-20000

Nič zaujímavé sa nestalo, ako sa pri vlastníctve Toyoty patrí =) TO-20000 stálo 15 066 so 7% zľavou od úradníkov. Pre porovnanie: mesiac predtým sa minulo 13 000 rubľov na TO-15 000 na Hyundai Tucson mojej manželky, v Omsku však boli 3 úradníci tejto značky a vybral som si najlacnejšiu možnosť. Okrem toho sa do Tucsonu leje 5w30 a do RAV4 0w20, čo je drahšie.

Podľa servisného intervalu: keď som mal Hyundai i30 a povedal som kamarátovi, že teraz môžem robiť STK každých 15 000 km. položil mi otázku: naozaj si myslíš, že Kórejci vyrobili lepší motor ako Japonci? Preto som aj na Kórejčanovi menil olej aspoň raz za 10 000 km. Predstavitelia Hyundai tiež odporúčajú medzivýmenu oleja po 7500 km. Preto, ak chce niekto jazdiť s autom dlhú dobu a ušetriť na servisnom intervale, je nepravdepodobné, že to vyjde tak, aby nepoškodil auto.

V oktobri som presiel na G-Drive - 95, jazdilo sa mi lepsie (vsimla si to aj manzelka na svojom Tucsone). Nie je čo povedať - auto len jazdí a nevyžaduje pozornosť.

Ergonomické vlastnosti

Samostatne som sa rozhodol podeliť o svoje dojmy o konkrétnom prípade japonského chápania ergonómie. Epigrafom môže byť citát z filmu "DMB": "Ten, kto toto vymyslel, by mal zatĺcť klinec po hlavičke."

Páka otvárania plynovej nádrže sa nachádza vľavo dole pod volantom - vľavo (takmer blízko dverí vodiča) od páčky otvárania kapoty, ktorá je na dotyk úplne rovnaká. A keď ručička klesne, len narazí na páčku otvárania kapoty.

Výsledok je predvídateľný – na benzínke potiahneme nesprávnu, nadávame, otvoríme druhú, ideme zavrieť kapotu. Ak sa ponáhľate a zabudli ste na kapotu - škrípanie auta na cestách a potreba naliehavého zastavenia na nápravu situácie.

Časom si zvyknete ťahať nie tú, ktorá vám ako prvá spadla pod ruku, ale naľavo od nej. Niekedy však v zhone zabudnete – a toto jednoduché pravidlo si osviežite v pamäti.

Výmena štandardnej akustiky RAV4 - 2020

V januári tohto roku 2022 som bol na ceste do práce mimoriadne smutný z „kvality“ hudby, ktorú prehrávala pôvodne nainštalovaná hlavná jednotka a reproduktory. Začal som hľadať možné možnosti zlepšenia a našiel som zaujímavú možnosť v jednom z denníkov na inej stránke: nainštalujte reproduktory Focal (na fotografii: predné s výškovými reproduktormi, zadné bez nich) a tieto modely, keďže sú nainštalované v Sedadlá Toyota bez úprav . Okrem toho autor tejto recenzie uviedol, že vymenil hlavnú jednotku a odhlučnil dvere.

Dúfal som, že si vystačím len s reproduktormi a zvukovou izoláciou, ale nevyšlo to - „natívna“ hlavná jednotka produkuje nechutný zvuk aj na dobrých reproduktoroch. Preto som si objednal trochu inú „hlavu“, ale z tej istej známej stránky z „priateľskej“ krajiny (modelka je na fotografii).

Všeobecné dojmy: zvuk sa výrazne zlepšil, neporovnateľne s pôvodne nainštalovaným. Teraz si môžete vychutnať počúvanie hudby. Prispôsobiteľný ekvalizér vám umožňuje radikálne zmeniť zvuk, usadil som sa na prednastavenom „Rock“, s ktorým basy znejú skvele a vokály sa dobre počúvajú. Kvalita samozrejme nedosahuje zvuk JBL v nových Camry (asi aj v tých starých - nepočúval som ich), ale ani zďaleka a v takom rozpočte by sa to len ťažko dalo spraviť. niečo lepšie (70 000 rubľov, z toho 15 000 - dvere "shumka", 30 000 - reproduktory, 25 000 - "hlava" s inštaláciou). V Omských kanceláriách, ktoré som pre zaujímavosť zavolal, mi za „auto audio“ zavolali cenu 160 000 rubľov. Je jasné, že všetkého naokolo by bola „šumka“ a zvuk by bol oveľa zaujímavejší, ale nie som pripravený utrácať toľko peňazí za tento rozmar.

Negatívne momenty: čínska „hlava“ je zriedkavá, ale niekedy predstavuje prekvapenia - pevne zamrzne (dokonca ani zadná kamera sa nezapne), zdá sa, že funguje, ale nie je počuť žiadny zvuk. Liekom na to je špáradlo, ktoré možno strčiť do otvoru RST, aby sa zariadenie reštartovalo. Teraz je vždy po ruke =)

Spravodlivo stojí za to povedať, že s inštaláciou „hlavy“ neboli žiadne problémy - dodáva sa s rámom a upevňovacími prvkami, ako aj s množstvom rôznych káblov a adaptérov (vrátane adaptéra potrebného na prevádzku „natívnej“ Toyota. zadná kamera - tá, ktorá má žltý tulipánový vchod). „Natívna“ zadná kamera má hrozné rozlíšenie, obraz z nej vyzerá nechutne na novej „hlave“, ktorá má všetko v poriadku s rozlíšením obrazovky, ale nechcel som inštalovať kameru, ktorá sa dodáva s „hlavou“ ” - Musel by som urobiť všetky rozvody ku kamere, aby som sa zmenil a ona sama nevyzerá tak úhľadne ako „domorodec“. Ak opustíte „natívnu“ zadnú kameru Toyota, majte na pamäti, že do zmeny typu označenia (v pravom dolnom rohu obrazovky, keď je zapnutá spiatočka) nemôžete strkať – nevrátite to späť, budete musieť dať „hlavu“ Toyoty späť a zmeniť ju tam, taká závada.

S touto čínskou „hlavou“ bez problémov funguje aj „natívny“ USB vstup pod panelom vedľa bezdrôtového nabíjania, cez ktoré je implementované Apple Car Play / Android Auto. Preto som sa ani neobťažoval s nastaveniami „hlavy“ - na moje účely stačí pripojiť telefón a spustiť hudbu / navigáciu atď. Hoci na „hlave“ je plnohodnotný Android a všetko si naň môžete nainštalovať sami. Je tiež možné tam nainštalovať SIM kartu (slot na predlžovačke je zobrazený v odkladacej skrinke) a distribuovať internet cestujúcim z „hlavy“, ale to nepotrebujem, takže som nepoužíval to.

Pri pripájaní „hlavy“ musíte vybrať nastavenia zbernice CAN pre RAV4 a môžete tiež nakonfigurovať veľa systémových problémov - hlasitosť zdroja zvuku (ak nič nezmeníte, potom na úrovni 5-6 môžete už ohluchnúť pri obzvlášť energetických skladbách), zobrazovanie informácií na obrazovke, stláčanie tlačidiel atď. - Veľmi som sa v tomto menu nehrabal, nie som fanúšik. Pre moje účely postačujú nastavenia z krabice.

Zrátané a podčiarknuté: ak by som to mal začať odznova, hľadal by som informácie o tom, či je možné niekde nájsť „hlavu“ z európskej verzie RAV4 so zosilňovačom JBL a „spojiť“ ju s reproduktormi Focal - výsledok by bol z hľadiska stability jednoznačne lepší a vzhľadom na prepojenie Apple Car Play / Android Auto by som bol spokojný. Teoreticky môžu nastať problémy pri práci s Era Glonass (pozri hlavnú recenziu), ale v Camry nič také neexistuje, takže som sa možno nesnažil túto možnosť implementovať márne. Ak sa to niekomu podarí, napíšte do komentárov. Táto spätná väzba pomáha ostatným pri výbere a možnostiach na zlepšenie/údržbu stroja. No vo všeobecnosti – s výsledkom s čínskou „hlavou“ som nadmieru spokojný.

Offtopic: v máji som sa cez predĺžený víkend vybral s manželkou a dvomi deťmi do Novosibirska, nemal som problémy s predbiehaním kamiónov na diaľnici - treba si len zvyknúť, že „plyn až na podlahu“ je potrebné a nebojte sa otáčok motora pod 6 000, potom rýchlo ustúpia - bez toho na variátor nie je možné. A potom je nastavená rýchlosť dostatočná na predbehnutie aj niekoľkých ťažkých nákladných áut.

Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 5
Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 6
Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 7
Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 8
Toyota RAV4 2020 Preskúmanie #2 - SUV, 5. generácia, benzínový motor, 2 l., 149 koní, Pohon všetkých štyroch kolies, CVT | Správa pre spotrebiteľov, fotografiu 9

Rok kúpy auta: 2020

Najazdené kilometre: 4599 mi. (7400 km.)

Spotreba paliva na diaľnici:

  • 34 míle na galón (USA)
  • 40 míle na galón (Spojené kráľovstvo)
  • 7,0 l/100 km

Spotreba paliva v meste:

  • 21 míle na galón (USA)
  • 26 míle na galón (Spojené kráľovstvo)
  • 11,0 l/100 km

Kategória: Toyota RAV4 2020 Recenzie

autor: Vitaliy

Názory: 109

22
99

Komentáre

99
Pridať komentár
1
18202306 2022-02-17 (12:16)

Vládnu vorotnikovi, energetici, klikonkári, líšky atď., to všetko je spodok YouTube. Sú to ľudia, ktorí podpisovaním zarábajú peniaze. Ak je porovnanie dynamických ukazovateľov naozaj zaujímavé, tak toto rozhodne nie je pre Vorotkova a jeho bratov. Treba sledovať niečo ako AUTO VRN. Camry tam prichádzajú so všetkými druhmi motorov, väčšinou 3,5. Môžete zhruba pochopiť, ako vlastne jazdí.

V
Vladimir26 2022-02-17 (12:16)

To sú všetky vaše argumenty, ako vždy, však... Kto je kto, tu je už dávno všetkým známy.

1
18202306 2022-02-17 (12:16)

200 Nm je to isté ako 250 Nm, tráva je červená ako maliny a voda suchá ako piesok. Hlaveň je zvonka menšia ako zvnútra. Čo vás ešte prekvapí?

V
Vinni-dzhons 2022-02-17 (12:16)

Dx5 2,5 až raf 2,0 je šialené. Sam prozdil Rafik 20goda 2,5l pol roka a predal ho do pekla. Hrozné auto. Žiadny hluk, žiadna hudba, žiadne rolovanie, žiadna dynamika, žiadny plast, žiadny lak, zrkadlá sa trasú, kapota praská, krabica kope. Ale aká cena! Toyota nás podvádza!

V
Vladimir26 2022-02-17 (12:16)

Zajtra to bude mať váš obojok presne naopak, (ako sa už viackrát stalo), ako si potom prezujete topánky? Vždy ma bavili tí istí teoretici ako vánok, študovali autá z obrázkov a "Utuba"

1
18202306 2022-02-17 (12:16)

Tak sa pozrite na túto tabuľku sami))). čo tam vidíš? Upozorňujeme, že malý 1,4 tsi jazdí na elasticite ako jeho starší brat 2,0 tsi.

A
Aleksandr_diz 2022-02-17 (12:16)

Práve teraz: Ahoj! Nehovoria nič konkrétne :/ Rozoberú palivovú nádrž a uvidia, čo tam je. Ak som správne pochopil A......., zo servisu zavolali Shell, povedali, že otvoria nádrž, môžete poslať svojho zástupcu, aby sa uistil o kvalite. Shell odpovedal, že sú si istí svojím palivom a nikto nepríde,😅

L
Lariman 2022-02-17 (12:16)

Otcovo auto. Nejazdite v zime. Je to pod domom ze to kopnu a tam som preto radil kupit 21 rokov po zime a tento bol v pohode + predaný

L
Lariman 2022-02-17 (12:16)

Neviem, ale na celkovom pozitívnom pozadí sa mi zdalo, že cez 5. dvere preniká veľa prachu a lak je úbohý, celý 5 mesiacov odštiepený na ľavej strane.

T
Totktonada 2022-02-17 (12:16)

2.2 je určite trochu drahá, ale vzhľadom na poplatok za značku a "Toyota sa neláme" asi adekvátna cena. Pokiaľ ide o mňa, auto vyzerá za tie peniaze nudne, ale je tu cítiť kvalitu a faktor kvality. S érou blatistej histórie GLONASS a JBL. Svojho času som sa pozorne pozeral na Kia Soul, kde na maxime stáli JBL a essno EraGlonass. A zdalo sa, že to spolu ide. Prečo sa Toyota nedohodne, je otázka.

Pridať komentár