Toyota RAV4 2018 Pregled #7

2021-01-29
59
76
Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 1

Tehnički podaci:

  • Toyota RAV4 2018
  • Godina vozila: 2018
  • SUV
  • 4 generacija restilizacije
  • Benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga
  • Pogon na četiri kotača
  • CVT
  • Upravljač Lijevo
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 1
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 2
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 3
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 4
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 5
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 6
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 7
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 8
  • Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 9

Proširiti

Kolaps

Izvješće potrošača

Bok svima !

Napokon sam dobio malo slobodnog vremena i kao što sam obećao, odlučio sam objaviti svoju sljedeću recenziju. Moja prethodna recenzija je ovdje:

. Stoga će recenzija biti ista kao i prošli put: iskrena, s malim elementima usporedbe iste marke automobila, ali s različitim godinama proizvodnje. Bit će puno informacija, a pregled ovog automobila redovito će se ažurirati svakih 10.000 km, i naravno, sve prednosti i mane tijekom rada. Pa idemo

Kupiti.

Moj izbor TOYOTA RAV 4 2018 Zašto baš ovaj brend? Pročitajte prethodnu recenziju o TOYOTA RAV 4 2012. Svojedobno sam htio kupiti LONG ravchega, tko je u temi zna da se tada proizvodila LONG s kratkim međuosovinskim razmakom i produženom verzijom. Ali u tom trenutku nije išlo. Postojala je prilika promijeniti automobil u noviji. Za sebe sam odlučio da to bude RAF 2.5 automatik. Dok sam bio na poslovnom putu, tražio sam zanimljive ponude za sebe i dodavao ih u favorite, da bih kasnije po dolasku bio zaokupljen odabirom automobila. Tražio sam jednogodišnjaka ili maksimalno 2 za novac u iznosu od 1700-1800. I tu je počela najzanimljivija stvar, polovica automobila je odmah otpala, zbog činjenice da su samo tužne priče o automobilima smislile elementarne programe s probijanjem VIN-a. Negdje su privukle tvrtke za odabir automobila s odlaskom stručnjaka na pregled. Rezultat je da su automobili u favoritima gotovi (mislim samo na ovu marku i marku) u rukama novca, ali NEMA vrijednih automobila. Pa, budući da nema opcija na sekundarnom tržištu, nazvao sam TOYOTA centar i pitao što je dostupno i koje su zanimljive ponude. Morao sam puno zvati i to u razne gradove u blizini, jer. 2.5 jednostavno nije bio fizički tu. I o čudu! EKB ima jedan auto po cijeni od 2050, ostatak iznosa odlučio sam uplatiti kreditom za auto u TOYOTA banci. Telefonski smo razgovarali sa upraviteljem o svemu, moj stari rafcheg su prethodno procijenili na 800 bez pregleda, uzimajući u obzir tradein, sve mi je odgovaralo. Posebno upozorio da nema extra. oprema (čisti razvodnyak za bake, pogotovo s takvim nerealnim cijenama). U utorak je trebalo preuzeti auto, au nedjelju su počeli pozivi s glasom šteneta, da je došlo do preklapanja, da je auto već došao s dodatnom opremom i bla bla bla. Općenito, klasična i banalna shema cijeđenja imate "dodatna" sredstva, po njihovom mišljenju. Pola dana je potrošeno na to da vam se glupo nude razne opcije, ali ishod je isti, svejedno ćete izgubiti "višak" novca, koliko god odaberete. Za mene se ne radi o novcu, nego naravno io novcu, ali ovdje je više stvar principa. Samo sam glupo poslao sve, jer ne znaju raditi s klijentima i ne čuju što im govorite, i odlučio sam uzeti auto koji će biti odmah u kabini, u najbližem gradu od mene. I tako sam postao vlasnik nove TOYOTA RAV 4 2018 2.0l, 4WD, CVT, oprema COMFORT po cijeni od tadašnjih 1935 god.

Prvi dojam:

Auto je izgledao dobro, a znate kako pripremaju auto i bez mene. Prvi osjećaji bili su da nekako nema pristojne količine prostora, najvjerojatnije sam već nenamjerno počeo uspoređivati ​​sa starim grubim u to vrijeme, iako je to razumljivo, ali ukupni parametri su postali drugačiji. Da, i kupnja novog auta je uvijek na adrenalinu i kao da nosite “ružičaste” naočale: sve vam se sviđa, sve vam odgovara, a tek onda tijekom rada nešto vam ne štima, ali to je sve kasnije. Ergonomija kabine mi je odmah došla, posebno sam bio zadovoljan pozadinskim osvjetljenjem, ovdje izgleda vrlo dobro i, što je najvažnije, ne vrši pritisak na oči. Na starom rafu je bila žuta, ovdje je plava. Ručice na volanu su izašle ispod volana, neću reći da je to plus ili minus, jer ih nisam baš koristio, češće sam samo pokazivao tko postavlja pitanja, tipka SPORT mi je bila dovoljna. Inače, pomaknula se u središte panela u sredini, donji dio torpeda.Ovo je za mene vrlo DEBELI MINUS, kako sam tada mislio. Prethodno sam stavio ruku ispod volana, gdje se točno zna gdje se nalazi i, ne podižući pogled s ceste, jednim dodirom "nadahnuo" auto u pravim trenucima, pa, naravno, koliko je to bilo moguće na 2,0l. Sada moram posegnuti za njom i u isto vrijeme skinuti pogled. Ali bilo je to jednom, kada sam testirao auto u različitim modovima. I ovdje je sve došlo na svoje mjesto, postalo je jasno zašto je ovaj gumb uklonjen s prikladnog mjesta. Da, njoj jednostavno UOPĆE NE TREBA. Ne, ne iz razloga što bih ja to želio, nego zato što kad se pritisne NIŠTA se ne mijenja, iako ne, lažem, promijeni se zvuk motora, pojača se i tu se sve završava, e, to je razumljivo, motor, varijator je ostao isti, ali se masa automobila promijenila. I prijenos gumba postao je logičan, ima smisla držati u blizini ono što nije potrebno. Bočni prozori i vjetrobransko staklo djelovali su puno veći i bio sam zadovoljan s tim, vidljivost je dobra. Sjedala su udobna, ima dovoljno podešavanja za različite tjelesne građe ljudi. Udobno je sjediti i na stražnjim sjedalima, postoji zaliha prostora od koljena do prednjih sjedala, što ga čini praktičnijim i udobnijim za sjedenje na dugim putovanjima. Shumka je postala malo bolja u odnosu na prethodni raf, ali još uvijek daleko od normale. Općenito, čini se da je stroj dinamičniji u gradu, a moja je žena to primijetila kad je sjela za volan. Kako su rekli u kabini, postavke varijatora su finalizirane, stvarno je počeo raditi malo mekše. Praktično je staviti i skinuti auto sa signalizacije, senzori su u kvakama, stavite prst na senzor za zatvaranje i naručite, za otvaranje ne morate učiniti ništa, samo stavite ruku unutra područje između ručke i vrata. Ja i moja obitelj smo stvarno uživali. Stražnja vrata sada imaju tipku za otvaranje i zatvaranje na električni pogon, tako da je fora, pogotovo po prljavom vremenu, osim toga tu je i tipka za signalizaciju, ali je baš i ne koristim jer, kako se mnogi žale, zatvaranje petih vrata je sporo. Nemam s čime usporediti ovdje, i ne stojim i ne čekam, kliknuo sam i otišao. Gume dolaze sa senzorima tlaka, a nadzorna ploča sada prikazuje znak upozorenja ako je tlak u gumama ispod normalnog. ali fora je da nećeš vidjeti koju, pa izađeš i pogledaš na starinski način. Auto je postao malo tvrđi, iz nekog razloga podsjetio me na pasminu boksera, tako gust, oboren. Stari raf je bio mekši. Drži veliku cestu, rulitsya, također, sve je predvidljivo. Dinamike u gradu ima dovoljno, na autocesti zakisne nakon 100, ne, ide naravno i 140 i 180, ali nema onih nota "konja", koliko to 2.0 litreni motor dopušta. Komforna brzina 120-140. Jasno je da sve ima svoju cijenu, ako želite vožnju, vozite se napunjenim autom, gdje ćete samo za ove konje platiti porez od 30 i više godišnje, ajme, meni ovih 30 nije suvišno. Radio magnetofon je običan HAT, zvuk je normalan, senzor je UOPĆE MRTAV. Klima radi odlično, zimi je u kabini jako toplo, stakla se ne stežu u hodu. Na prošlom rafu sam izolirao njušku i uvijek je regulator zimi bio okrenut na maksimum, kod nas ovoga nema, nikad se nije dizalo iznad 23 stupnja, jednostavno nije bilo potrebe. Osim toga, klima je dvozonska, svaka za sebe prilagođava temperaturu. Jako mi se svidjelo grijanje cijelog vjetrobranskog stakla, pritisnuo sam gumb, sve je nestalo. Bilo je čak tako da je uklonio komade leda s vjetrobranskog stakla nakon oštre promjene vremena, automobil je stajao kao u vodenoj glazuri. Evo, u jednoj recenziji sam pročitao da te tanke grijaće niti napinju, obratio sam pažnju na njih tek nakon što sam ovo pročitao u recenziji, onda sam posebno otišao, sjeo u auto i izoštrio vid upravo na njima. Nuuu, što da ti kažem, NEMOJ SE Gnjaviti. Svatko ima svoju percepciju. Transformacija stražnjih sjedala ostala je ista 60:40, ali su sjedala dodana normalno. Plastika je mekana i lako se ogrebe. Pa, ovo su početni osjećaji automobila, a onda ćemo ići detaljnije i detaljnije.

prvih 10000

Na prvih 1000 km pojavio se strani zvuk ispod haube, nije metalan, a bio je to pri prvom pokretanju na hladnom. U "0" MOT je to prijavio upravitelju, nakon MOT-a sve je nestalo, kako mi je kasnije rekao, filtar zraka je bio olabavljen. Na 1400 km tvrtka BRC ugradila je HBO s cilindrom od 50 litara. Zamijenio sam glavnu jedinicu, kao i uvijek, ALIEXPRESS mi je pomogao, odmah ispunio navigaciju i druge softverske trikove. Dakle, sada možete razgovarati s ALICE u bilo koje vrijeme, a glasovno sučelje je vrlo praktično. I sada pokazuje tlak u gumama u SVAKOM kotaču. Dijagnostički modul koji je bio na prethodnom rafu je bez problema migrirao na novi auto i dalje se bez problema povezivao s autom. Stroj sretan radni konj. Navikao sam se na dimenzije, sad nakon nekog vremena mogu reći. da mi se sve sviđa u autu, udobna unutrašnjost, gumbi su vam pri ruci, ne morate nigdje posezati, cool osvjetljenje, lijep izgled i što je najvažnije miris novog auta, pa da, razumijem da to nije pokazatelj, vjerojatno je samo više za mene. Promjena ulja je prošla dobro. Tehnički pregled plina obavio sam. U početku je potrošnja, uglavnom gradski ciklus, bila 15 litara, to je cifra koju pokazuje kompjutor, nakon 10.000 upalio motor i potrošnja je pala na 13 litara. Po hladnom vremenu, cijenio sam grijanje upravljača, vrlo cool stvar i ima mjesto za biti na automobilu. Svidjela mi se i tipka START-STOP što se tiče udobnosti i praktičnosti. Raf ima veliku i udobnu kabinu, puno mjesta u drugom redu, kažu upravo oni putnici koji su se vozili sa mnom na starom rafu. Auto je jako topao i brzo se zagrijava. Prtljažnik je stvarno velik, nije problem odnijeti četiri kotača na gumomontažu bez rasklapanja naslona. S rasklopljenim leđima dobiva se ravnomjerno mjesto za spavanje za dvoje. Dok je sve SUPER, sve odgovara pa čak i više. Da, i 10.000 nije pokazatelj, idemo dalje.

20000

Nisam imao vremena osvrnuti se, već se približilo sljedećih 20.000 km. “Cvrčci” nisu identificirani i nadam se da će tako biti i dalje. Redovito mijenjan potrošni materijal, kako za benzin tako i za plin. Mislim da nema smisla opisivati ​​što se podrazumijeva pod riječju potrošni materijal, oni koji se bave automobilima savršeno razumiju. Stroj je i dalje sretan.

I tako dojmovi nakon 20.000 km

Za sjedala su kupljene presvlake (kupio sam ih odmah, eko koža, isti proizvođač kao na starom rafu, jer su dobro radile, 5 godina i ostale kao nove, nema ogrebotina i šavova). Ljeti, po vrućem vremenu, ništa se nije zaglavilo i nije se znojilo. Za zimu, krzneni ogrtači migrirali su iz starog rafa. Ono što bih želio napomenuti, mnogi kažu da su sjedala vrlo hrastova i nisu udobna, neću se svađati sa svima, taktilni osjećaji su različiti, a peta točka, naravno, malo se šalim, ali za meni su sjedala vrlo udobna i udobna. Na dugim putovanjima ništa ne otupi i sasvim mirno ustanete. Grijanje sjedala radi jako dobro. Ima 2 min. i maks. Ja ga uopće ne koristim, već mi je toplo i ugodno, moja žena ga koristi vrlo aktivno. Prva pozicija je sasvim dovoljna, druga se koristi ako samo treba brzo. I primijetite sjedala od tkanine + navlake + krznena pelerina, a peta točka "gori" od grijanja i nije ih moguće koristiti cijelo vrijeme. Posebno želim istaknuti zonu grijanja brisača, TAKVO JEBENE Sranje. Ne, ideja nije loša i gotovo radi, algoritam nije jasan. Kad pada veliki snijeg uz stalno kretanje, sve je u redu, sve je zapuhano, ali čim stane ili kad se vozi po gradu, brisači sve pometu i sve se to zalijepi i odvuče u mirovanje brisača, naravno tamo se sve smrzne i onda se sjetiš da postoji čarobni gumb koji će uključiti grijanje. I upališ ga i sad već gledaš kako se domar počinje udaljavati i tiho se raduje što ne trebaš izlaziti iz auta i lupkati po brisačima i opuštati se, ali kako se pokazalo uzalud, kvar je je da ovaj gumb više nije uključen. Ne znam na što je podešeno, ili gašenje po vremenu ili po temperaturi ili po otporu, nije bitno, rezultat je da čim se sve počne micati, ono se isključi i moraš stalno bocnuti ga. Na kraju samo postane dosadno i glupo izađeš iz auta i skineš ledene blokove uz nepristojne riječi režući sve i svašta, pa tako i dizajnere ovog modela. Sada, ono što bih želio reći o radu grijanja vjetrobranskog stakla, savršeno radi sa svojim zadatkom, nosi se s praskom, ali za sebe je otkrio jedan nedostatak, koji se izražava u činjenici da grijaće niti ne proći kroz cijelo staklo. Glavno i veći dio stakla se grije, ali nema ruba, pa se sav snijeg i prljavština pomete na rubove stakla, tamo sve ostaje na sigurnom, a pogledajte što se ovdje događa i tako je slijepa zona velika zbog dio vrata i bočni stup (gdje je pričvršćeno vjetrobransko staklo), a čak i prije gomile ima prljavštine, snijeg dodatno povećava ovu zonu. Pa pokušavam to očistiti. Dobra istrošenost se pojavila na prednjim kočionim diskovima, na starom rafu je bilo ovako na 50 000 km, pa ili je metal omekšao ili su pločice bile pretvrde, za sada BOSCH stoji kasnije, kad dođe vrijeme zamijenit ću ga s kashiyma i vidjeti što i kako. Koristio sam kashiymu na starom rafu. Motor se uvalio nakon 13000, potrosnja je pocela padati sa 15-17l i sada stalno drzi 13l u gradu i postalo je zabavnije reagirati na pedalu, ali ne ocekuj cuda ovaj auto je udoban radni konj za obitelj, prava stvar, udoban je i u gradu i na dugim putovanjima, ipak mi se više sviđa u gradu, za selo mi treba 2,5 litre. LED svjetlo, kratka svjetla. Svjetlo je jednostavno super, naravno ima i hladnijih, ali za ovu cjenovnu kategoriju je najviše, pogotovo u usporedbi s prethodnim rafom. Pragovi zatvoreni s vratima, vrlo zgodan raspored, omogućuje vam da odjeću održite čistom prilikom ulaska i izlaska iz automobila. Slaba boja, ovdje nisam primijetio nikakve razlike u smjeru poboljšanja, oba su automobila u istoj boji, čak sam htio dijelove automobila zamotati u oklopni film, ali cijena grize.

30000 km

30000 km.

Evo odletjela je još jedna desetka. TO je prošlo dobro. Auto je i dalje sretan. Potrošnja se prestala mijenjati, stalno 13 litara, ne prelazi, čim izađem na autocestu iz gradskog ciklusa, pada, najniža brojka je zabilježena na 9,9 litara. Ne kontroliram razinu ulja, oznaka je uvijek od punjenja do punjenja. I razina je uvijek bila normalna na svim mojim automobilima ove marke. TOYOTA se odvikla, neću reći da je to dobro (govorim o onome što sam prestao kontrolirati), ali osobno se ne brinem. Na 25000 pojavila se blaga ogrebotina na volanu na jednom mjestu, vizualno se ne ističe, osjeti se samo taktilno, slikao sam da pokažem, ali fotografija ne prenosi ono što se osjeti rukom. Razlog je najvjerojatnije u mojoj navici da pri skretanju jednom rukom okrećem volan, nešto kao gazelisti, kad koriste posebnu skitnicu koja se fiksira na volanu i glupo ga okreću. Nemam ovaj gadget, samo dlan ostaje na jednom mjestu na volanu i istovremeno dolazi do rotacije. Tako da dobivam ovo područje povećanog trenja. Ne mogu promijeniti naviku, pa ću samo gledati što će se sljedeće dogoditi. Jako sam zadovoljan bez pristupa ključem, uključivanja i isključivanja iz signalizacije, daljinski upravljač alarma koristim samo kada želim dobiti informacije o autu. Još jednom želim napomenuti da je automobil vrlo topao, u 12. godini temperatura je podignuta na maksimum, tamo stalno imam 22 C, a položaj ventilatora se ne diže iznad druge podjele. Donji deflektor u braniku se počeo zatvarati za zimu, razlog je što je tamo samo reduktor plina i samo glupo puše, dobro je odvođenje topline i auto se prebacuje s plina na benzin (zaključavanje temperature, ispod +40 sustav ne dopušta prebacivanje na plin ). Ovjes godi, iako je postao malo tvrđi, ali radi ugodno na neravninama i malim jamama, čak i s punim putničkim prostorom. Još uvijek ne podnosi makadamsku vožnju, ne možeš ići više od 40 km/h, takvo lupanje u volan, stvara se potpuni osjećaj da radiš s čekićem, isto se dogodilo i na staroj gruboj . Što se tiče staze, što se tiče upravljivosti više mi se sviđa 18 godina, bolje drži cestu, naravno nisam Schumacher i nema ekstremne vožnje, obične dnevne vožnje. Kočnice su, po mom mišljenju, postale malo lošije, možda zbog mase automobila, ali put kočenja se povećao, teže je kočiti u nuždi, već sam navikao na to i vizualno održavam potrebnu udaljenost . Sama papučica kočnice je vrlo mekana, a kočnice se čine žilave, dobre, pogotovo na početku, ali onda čak i ako promijenite stupanj pritiskanja papučice, dolazi samo do rada ABS-a. Upravljač je postao lakši. Na snježnim zavojima ili ljeti, nakon kiše, morate odabrati pravi režim brzine, automobil ima tendenciju napuštanja svoje trake s izlaskom u nadolazeću traku. Naravno, puno je faktora u ograničenju brzine, stanju ceste, stanju gume, tipu karoserije itd., ali kad je bila prilika (slobodna cesta, sam sam u kabini), dopustio sam lagani eksperiment radi jednostavne usporedbe i grubi od 12 godina se bolje ponašao, možda od kratke baze. Papučica gasa je adekvatna (misli se na reakciju automobila na pritisak) nema kvarova, nisam primijetio nikakvu razliku u promišljenosti. Nakon što sam u recenziji pročitao da je TOYOTA dosadan auto koji se ne kvari, neću osporavati svačije mišljenje, ali zar to ne želi nijedan korisnik automobila? Meni osobno ovo je POKAZATELJ, kad te glava ne boli pali auto ili ne, da li stignem na mjesto bez kvara, dosta je vatrenih okršaja u životu, pa zašto se ne riješiti barem ovih.

40.000 km

Bok svima ! Evo odletjela je još jedna desetka. Auto koristim stalno i vrlo intenzivno, glavna vožnja je grad. Osjećaji su i dalje POZITIVNI. Stroj je dobro podnio ovu zimu, jer sada ima toplu garažu, a ja, kao korisnik, želio bih primijetiti pojavu dodatne udobnosti - to je odbijanje zagrijavanja automobila i vožnje toplog, a ne hrastovog automobila. Da, naravno da razumijem da ima dosta polemike na ovu temu, da tip auta brže trune (pričamo o karoseriji) itd., ali meni je bitniji komfor, preselio sam se iz tople kuće u toplu garažu, mirno sjeo u auto, stisnuo tipku od kapije i mirno otišao u dobrom raspoloženju, uz dobru glazbu i što je najvažnije u toplom autu. Nema tih plesova uz tamburicu kad auto nije upalio s privjeska ili zbog crknutog akumulatora ili iz nekog drugog razloga, ali što reći, siguran sam da je svaki vlasnik automobila imao slične situacije i bez obzira koji brend. Pitajte zašto govorim s takvim samopouzdanjem? Dakle, ovo je život, osobno iskustvo i, naravno, život u običnoj stambenoj zgradi, gdje se SVI automobili u vašem dvorištu savršeno vide s prozora i možete gledati kako se ponašaju različite marke automobila i njihovi vlasnici. Sada je počelo proljeće, puno prljavštine, auto raste brže i češće idete u autopraonicu, ali s dolaskom toplog sunca htio sam sam oprati auto. I jednog od ovih lijepih dana, krenuo sam u svoj plan, otkrilo se sljedeće:

1. Lak na autu starom 18 godina je jednostavno STRAŠAN, hrpa sitnih krhotina na haubi, branicima, vratima, a ovo je samo gradski ciklus, gdje nema brzina na autocesti i ovaj auto još nije bio na mora (govorimo o dugim putovanjima po mrtvim cestama, tko je vozio more u temi) i kilometražu od 40.000 km. Raf star 12 godina s kilometražom od 90 000 km i 2 puta je bio na moru imao je puno manje čipova. Po dubini čipa također mogu reći da je boja na staru grubu nanesena u debljem sloju. Oba automobila su u istoj boji i naravno kvaliteta lakiranja je vrhunska već 12 godina. Dakle, ako planirate kupiti automobil na dulje vrijeme, tada trebate zašiti neke dijelove u oklopnu foliju, što oh, kako nije jeftino. pragovi ulazna vrata 45 rubalja, po cijenama od 18 godina, sada brojke mogu promijeniti)

2. Motorni prostor kod auta starog 18 godina je veći, to sam primijetio i u kabini kad sam pregledavao auto. Motor se činio tako malen, kao mali auto (vizualna razlika u odnosu na 12 godina star) i kao rezultat toga se motorni prostor puno brže i više prlja (zemlja znači cesta), iako ima svakakve plastike elementi koji imaju za cilj samo zaštitu, no unatoč tome, činjenica ostaje. Dakle, odlazak u pranje motora je pred vratima. (fotografija će biti priložena). Na priloženim fotografijama se jasno vidi kolika je zagađenost, a na nekim mjestima, kao u pješčaniku, uzmite lopatu u pravo vrijeme i možete se igrati, auto kao da je bio na OFF ROAD-u, a to su samo gradske vožnje.

Želim napomenuti da je automobil postao mekši, nema one početne krutosti. S dolaskom vrućine, zagrijavanja su nestala, potrošnja je pala na 12,8 litara. Toyota ima veliki MOT svakih 40.000 km, pa sam i ja imao isti MOT, propisi nemaju smisla opisivati ​​što je tu točno uključeno, koga zanima neka jednostavno GOOGLE. Općenito, sve je prošlo dobro, zamijenjena je žarulja dodatnog broja. Još me nešto uznemirilo, kao što sam već rekao, otkrio sam veliku istrošenost kočionih diskova, nisam to posebno rekao upravitelju da ne naglašavam. I kako se pokazalo, bio je u pravu, 1 mm je ostao do kritične brojke na kojoj se diskovi mijenjaju. To je samo pisac, samo 40 vožnji, a kotači su za zamjenu. Ovim tempom kočioni diskovi će se uskoro također nazivati ​​jednostavno POTROŠNI MATERIJAL. Najzanimljivije je da se stil vožnje nije promijenio, zaključak je taman. Jebeni trgovci sa svojim kalkulacijama. Da, naravno, u potrazi za profitom, nije isplativo baviti se kvalitetom dugo vremena, svaki novi automobil postaje sve gori i gori, a to se ne odnosi samo na marku Toyota, ima mnogo prijatelja, kolega, poznanika , i svi nehotice primjećuju da ove promjene nisu nabolje kada su u pitanju automobili. Ne bi bilo posebno uznemirujuće da je moguće mijenjati automobil svake 3 godine i da bi trošak bio primjereniji, tada me to uopće ne bi smetalo, pogotovo jer su automobili podložni svim vrstama restiliziranja i ažuriranom automobilu može se činiti zanimljivijim. Zamijenio sam prednje kočione pločice sa NIBK (prema preporuci), da vidimo koje su iu sljedećoj recenziji ću posebno pisati o njima, da tako kažem, osobno iskustvo korištenja. Što se plina tiče, još uvijek je sve stabilno, od momenta ugradnje se nisam više javljao, trošim ga sam svakih 10.000 km i datirao na uobičajeno održavanje auta. Jedna slika vjetrobranskog stakla, s obzirom na mrtvu zonu, gdje domar ne dopire i koja je ranije spomenuta. To je sve za sada, vidimo se sljedećih 10.000 km.

Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 10
Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 11
Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 12
Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 13
Toyota RAV4 2018 Pregled #7 - SUV, 4 generacija restilizacije, benzinac, 2 l., 146 konjskih snaga, Pogon na četiri kotača, CVT | Izvješće potrošača, fotografija 14

50000 km.

Srdačan pozdrav svim vlasnicima automobila i čitateljima. Tako je došao još jedan razlog da se ponovno nađemo na ovoj stranici, što znači da je sljedećih 10.000 km uspješno odrađeno i ja ću ukratko proći što i kako. Općenito, sve je prekrasno, automobil i dalje nastavlja ugoditi, svaki dan obavlja sve zadatke koji su mu dodijeljeni bez ikakvih iznenađenja. Potrošnja je pala za još jednu litru i sada iznosi 11,8 litara (podsjećam da su ovo brojke samo s instrument ploče i glavne vožnje na plin) u svim istim uvjetima rada. Odsutnost vanjske buke, "cvrčci" također ne mogu nego radovati se. Prošao još jedan kućni tehnički pregled (izmjena ulja, filtri) bez službenika, njihove cijene nisu baš jasne. Također je izvršio MOT na plinu, nije otkrio nikakva odstupanja, i ovo je divno. Svidjele su mi se prethodno zamijenjene NIBK kočione pločice, ne samo zbog glamurozne ljubičaste boje, brzo su se navikle, kočnice su dobre, što se tiče istrošenosti kočionog diska, to će pokazati mjerenje, još nije rađeno. Budući da ove godine zima nije bila snježna u našoj zemlji, au gradu se pokušava očistiti na vrijeme, naišao sam na takav problem kao što je gotovo potpuni izostanak šiljaka na zimskim gumama i sve posljedične posljedice u smislu prianjanje uz kolnik. Cijena za nove staze nije inspirirala, a pregled je pokazao da je prerano za promjenu guma, gazni sloj je jasan, trošenje je minimalno. Odlučeno je koristiti šiljke za popravak, pogotovo jer nemam takvo iskustvo. Pogledao sam na YouTubeu što i kako, more informacija, naši ljudi su vrlo svestrani, sami su odabrali metodu za sebe, naručili spike. S prvim kotačem sam malo promašio (nisam ispravno izmjerio rupu za slijetanje starog šiljka i, kao rezultat toga, kupljena je pogrešna veličina), a ruka mi još nije bila napunjena. Dakle, prva palačinka, kako kažu grudasta. Nakon uzimanja u obzir svih pogrešaka, preostala 3 kotača su bila zakovrana kao sat. Želim napomenuti da su domaći šiljci bili slabi i glupo su se slomili u sredini (suknja šiljka ostala je u gumi, zub je odletio). Zašto stanjivanje u sredini nije jasno, jasno je samo jedno da to stanjivanje jednostavno ne drži opterećenje. Za razliku od popravnog šiljka koji je nekoliko puta jači i deblji od izvornog. Općenito, rezultat su sljedeća mjesta, gdje su ostali izvorni šiljci, ostale su prazne rupe s polovicama šiljka, a popravak je SVE ostalo na mjestu. Zato kažem DA za popravak čavlića, a ovo iskustvo i praksa će vam omogućiti dulje korištenje zimskih guma bez njihove zamjene u nedostatku čavlića. Na našim cestama, ma koliko to bilo žalosno shvatiti, postoji hrpa bezobzirnih đubre koje nije briga za pravila prometa, vlasnici automobila koji ih okružuju u potoku, pa i svi, neki ovakvih “ŠUMAFERA” koji su sebe definirali iznad svega ovoga. Tako sam se morao susresti s ovim, tsepanul me lijevo ogledalo. U isto vrijeme vozač je shvatio da se zakačio, zaustavio, a potom i utopio. Naravno nisam dogovarao utrke, za ovo postoji broj telefona 02, stigli su, dogovorili sve, našli patku (videorekorder u pomoć). Oštećen mi je element ogledala, samo je ispao od oštrog udarca u ogledalo i pao na asfalt. Osiguravajuće društvo izračunalo je 16 rubalja, naručio sam zrcalni element za 1800, iako sam ostao u plusu, ali talog je ostao.

60 000

Bok svima!

Ostalo je još 10. Proljeće je u punom zamahu na ulici i to se ne može nego radovati. Opet, potrošnja je bila ugodno zadovoljna, očitanja su pala na 10,1 i za sada ostaju na toj vrijednosti. Ovdje sam se radi interesa odlučio odmaknuti od ovih brojčanih pokazatelja i provjeriti protok pomoću staromodne metode punjenja spremnika i koliko će trajati (u mom slučaju, ovo je plinska boca). Prvo sam na jednoj pumpi natočio 40 litara, bilo je dovoljno 336 km, zatim sam otišao na drugu pumpu i na isti način natočio 40 litara, dovoljno za 350 km, vozio sam oba cilindra do graničnika (vremenski uvjeti i stil vožnje bili gotovo isti). Uzeo sam prosječnu vrijednost (340) kao rezultat, ispalo je 8,5 litara. Dekorativne plastične obloge na vratima nisu mogle izdržati prijevoz glomaznog tereta u kabini, bilo je ogrebotina, ogrebotina, pa, što učiniti, ovo nije vitrina, već radni konj. MOT je prošao normalno, jedino što sam morao privremeno napustiti svoje izvorno TOYOTA ulje (sankcije) nije bio spreman dati 8 rubalja za ulje. Napunio sam i japanski IDEMITSU ZEPRO TOURING PRO 0W-30 (4590R), uvjerio da je ovo ulje malo bolje od TOYOTE, a recenzije su dobre, općenito, provozat ćemo se, vidjet ćemo (sve je koštalo 6030r). Upravo prošao tehnički pregled na plinu. U nadolazećem traku je bila smetnja, vozač je u dobroj brzini oborio psa koji je poput usmjerenog torpeda odletio u mom smjeru, nije se moglo isključiti (4 trake) i moj auto je bio u centar, jedino što je uspio malo usporiti brzinu. Prednji lijevi kotač preuzeo je sav glavni udarac. Oštećenja: napuknut branik, u području maglenki, ispala maglenka (puknu plastične kopče), pukla je lajsna branika, izletjela obloga blatobrana, mjestimično puknute plastične pregrade rešetke branika, ukrasna lajsna u maglenki. područje razbijeno, cijev perilice je pukla, lijevani disk se ne može obnoviti. Popravak košta 26r, lemljenje je 10r, farbanje branika. Nekako sam pronašao disk, tk. kolekcije se mijenjaju i stare je teško pronaći, nalaze se u ECB-u (6p). Ali tu "avanturama" nije kraj, ABS sajla prolazi ispod bokobrane, a pošto nema bokobrane nije zaštićena, a ja sam to vidio, provjerio, kopča ju je držala i nije dohvatila kotač, ali vidi se da su neravnine na cesti učinile svoje (ispala štipaljka) i sajla se počela trljati o kotač i kao posljedica toga otpao je 4WD, greška, otkazao ABS senzor. Stavite Kinu, da vidimo kako će se ponašati (2p). Jednog od najljepših dana sjedio sam u autu, čekao dijete, auto je radio u leru, a onda bam poruka da je 4WD otpao, auto je prešao na 2 WD i tražio da me odvezu do trgovca. Prva pomisao je jebena Kina i jednostavno izbačen 2p u vjetar. Došao sam na dijagnostiku, obavio, nazvao kod greške, što ukazuje na izuzetno lošu smjesu. Ovdje nastaje stanka i nesporazum, kakve veze ima smjesa goriva, ako je problem u pogonu, ne izgledam kao plavuša da se tako drsko vine u zrak. Nisam dobio razumno objašnjenje, ali problem ostaje otvoren i treba ga rješavati. Rečeno je sljedeće: - Svake godine automobili su sve tehnički opremljeniji, a kako sam dobio informaciju o siromašnoj smjesi, što znači gubitak snage, elektronika je, da ih ne forsira, izabrala razumniju opciju 2WD. ova situacija. Pa, u tome ima razumnog zrnca, pogotovo kad nitko ne može ponuditi druga objašnjenja. Odlučeno je, nakon resetiranja pogreške, voziti se jedan dan samo na benzin bez korištenja plina, ako nema ponavljanja, onda sljedeći korak, plinari. Dan je sigurno klizao, a ako je tako, onda je otišao do plinskih radnika. Stigao je, ispričao bit problema, teško suzdržao osmijeh i pitao me isto: - A gdje je sustav goriva, ako je problem u pogonu. S velikom skepsom, ali krenuli su s radom, provjerili svijeće, zamijenili sve filtere, a kada su spojili dijagnostičko računalo, na licima im se pojavio interes i zamišljenost, obavili konzultacije i izdali zaključak. Iz nekog razloga, moja kartica za plinsko gorivo je potpuno resetirana, kao da je plinska oprema upravo instalirana i da je moram potpuno rekonfigurirati. To se događa na vrlo starim autima, kada nema gustoće i curenja, ali u mom slučaju je auto nov. Općenito, nisu pronašli točan odgovor, rekonfigurirali su ga. Na odlasku je iz zabave pitao: - Dakle, postoji li odnos između sustava goriva i sustava pogona? Odgovor: - Ispostavilo se da postoji. Ono što je najzanimljivije je da kada se sve dogodilo u motoru, ništa se nije promijenilo, a ni u pogledu voznih performansi, motor je radio stabilno, nije bilo gubitka snage. Dok je let normalan, auto je super, svima se sviđa. Za danas ćemo sve napisati do 70.000 km.


Godina kupnje automobila: 2018

Kilometraža: 22374 mi. (36000 km.)

Potrošnja goriva na autocesti:

  • 24 milja po galonu (SAD)
  • 28 milja po galonu (UK)
  • 10,0 l/100 km

Potrošnja goriva u gradu:

  • 18 milja po galonu (SAD)
  • 22 milja po galonu (UK)
  • 13,0 l/100 km

Kategorija: Toyota RAV4 2018 Recenzije

Autor: Roman

Prikazi: 22

59
76

Komentari

76
Dodaj komentar
1
16004538 2022-04-04 (12:30)

U ljeto 2019. uzeo sam istu grubu, samo sedefastu boju u Magnitogorsku za 1.640 rubalja, iako su nas u Orsku tražili 2.050. U ožujku 2021., uz nadoplatu od 100 rubalja, promijenio sam ga u 5. tijelo s 2l motorom. Uspoređujući senzacije iz novog i starog, neba i zemlje. Sada se 4. tijelo čini kao traktor

1
15749610 2022-04-04 (12:30)

Reci mi kako podešavaš ventile, na 2 litre, Toyotini motori izgleda nemaju hidraulične podizače ili sam u krivu

F
Fotograf2015 2022-04-04 (12:30)

Odvezete ga u servis i iskusni bravar će vam ga podesiti.

K
Koresh 2021-03-22 (12:30)

LPK-lak premazna boja!

1
16243497 2021-03-16 (12:30)

Skini taj krom, prijatelju. loš ukus

1
14918050 2021-03-04 (12:30)

U postavkama alarma uz zagrijavanje uključite incognito način rada i dok auto radi svijetle samo instrumenti i klima. Imam tako na s96.

R
Roman 2021-02-17 (12:30)

Dobar dan. Nemam modul, zamijenio sam glavnu jedinicu i već ima tu funkciju. Što se tiče zasebnog modula, ima ih na aliexpressu, ima puno opcija sa displejima i zasebno u obliku gumba, pa vi birajte.

1
18169303 2021-02-16 (12:30)

Dobar dan! Moguće je više detalja o tlaku u gumama u svakom kotaču.Kakav modul i može li se spojiti na običnu glavnu jedinicu?

5
55_rus_55omsk 2021-02-14 (12:30)

Što se tiče automatskog pokretanja i svjetla, nešto ste krivo postavili, nemam DRL-ove pri pokretanju, nijedno svjetlo ne svijetli!

R
Roman 2021-02-12 (12:30)

Sve su to stihovi. 1. Auto se brzo zagrijava i to što jede benzin je sitnica, onda je prelazak na plin išao uštedu. 2. Jamstvo za mene osobno uopće ne raste, a za poznanike koji imaju i imali su nove Toyote 5-6 godina, nitko se nije prijavio za jamstvene slučajeve. 3. Registrirao sam samo jedan auto, sve sam radio po svojoj pameti.Ništa nije koristilo, nije bilo kazni, ama baš ništa, koja je svrha registracije? Samo zato što je to ispravno? 4. Svi motori vole brzinu (benzinski naravno), slažem se da se mali dio snage gubi na plinu, tako da nemam trkaći auto, već radni konj. Ako ne želite gubiti snagu na plin i još više uštedjeti, stavite varijator za LPG (napredovanje kuta paljenja) sada na tržištu ima mnogo proizvođača. Ne namećem se nikome, nego samo iznosim svoje osobno iskustvo, a onda svatko sam odlučuje treba li mu ili ne.

Dodaj komentar